Kraamtijd

Verloskundigen-Zuidplas-Kraamtijd
Kraamtijd

Kraamtijd informatie

Tijdens de kraamweek is de kraamverzorgster bij jullie thuis aanwezig. De kraamverzorgster doet de medische controles bij moeder en kind en heeft veel verstand van de verzorging en voeding van de baby. Wij hebben nauw contact met de kraamverzorgsters, zij zijn onze oren en ogen, ze bellen ons bij afwijkende controles of voor overleg. Daarnaast komen wij om de dag bij jullie thuis langs in Zevenhuizen of Moerkapelle om te bespreken hoe het gaat, na te praten over de bevalling en je kindje (nogmaals) te bewonderen. Tijdens deze bezoeken zullen wij passende adviezen bieden voor de borstvoeding of flesvoeding. Op de vierde dag komen we langs voor de hielprik, de gehoortest wordt gedaan door een jeugdverpleegkundige van het CJG.

In de kraamperiode komt er veel op jullie af. Direct na de bevalling duik je een intensieve week in vol met nieuwe indrukken, pijntjes, kwaaltjes en emoties. Voor de meeste ouders is de roze wolk ver te zoeken die eerste week. En dat is oké, ook daar zijn wij er voor jullie. We zijn 24/7 bereikbaar voor jullie vragen en onzekerheden. Aan het eind van de kraamweek bespreken we nog een aantal onderwerpen met jullie, zodat je weet wie je wanneer en waar voor kunt bellen.

Na zes weken zien we je nog een keer op ons spreekuur voor een nacontrole. We bekijken hoe het gaat, beantwoorden je vragen (bijvoorbeeld over anticonceptie of seksualiteit) en aan het eind van de afspraak sluiten we je kraamperiode af.

Kraamzorg organisaties

Tips van kraamzorg organisaties waarmee wij graag en regelmatig samenwerken binnen onze regio:

Scroll naar boven