Spoed: 06 10463028

Over ons

De verloskundigen

Wij zijn Jorine, Christianne en Marjolein van Verloskundigenpraktijk Zuidplas en begeleiden jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd professioneel én persoonlijk. We staan voor je klaar tijdens je hele zwangerschap: van de eerste positieve test tot en met het kraambed en zes weken daarna. Daarnaast helpen we je ook bij vragen over anticonceptie, prenatale screening en alle andere onderwerpen die te maken hebben met zwanger worden, zwanger zijn en bevallen.

Onze praktijk

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap en welkom bij Verloskundigen Zuidplas! We werken in een hecht team van drie verloskundigen Jorine van de Vendel, Marjolein Kraijenoord en Christianne Ahrouille. Persoonlijke aandacht en laagdrempelig contact staat bij ons voorop. Ons werkgebied is Zevenhuizen, Moerkapelle en omstreken. In zowel Moerkapelle als Zevenhuizen hebben wij een spreekuurlocatie. Wij streven ernaar dat je ons alle drie leert kennen tijdens spreekuur. Wij kijken ernaar uit jullie te gaan ontmoeten!

Jorine van de Vendel-Sol

“Zelf ben ik geboren en getogen in deze regio en houd van het dorpse gevoel. Mijn ouders hebben een boerderij waar altijd wel iets te doen was, van het trekker rijden en onkruid wieden tot het helpen bij de geboorte van de lammetjes. Het is een voorrecht om verloskundige te zijn en jullie als toekomstige ouders in negen maanden zo goed en zo volledig mogelijk voor te bereiden op de komst van het kindje. En om getuige te zijn van de geboorte. Ik vind het fijn om te zorgen, te luisteren en jou in je kracht te zetten. Mijn doel is dat iedere zwangere zichzelf kan zijn, je kunt alles met mij bespreken en schaamte is onnodig. Zelf ben ik getrouwd met Tim en woon ik in Moerkapelle. Soms kom ik langs op de fiets of we komen elkaar tegen in de supermarkt. Dan spiek ik graag even in de kinderwagen. Ik geniet van het laagdrempelige contact met mensen. Verloskundige zijn is meer dan alleen de bevalling begeleiden.”

Christianne Ahrouille-den Boon

“Ik kom uit een groot gezin, waarin ik opgroeide als een na jongste. Mijn moeder was kraamverzorgster en ik wist al lang dat ik ‘iets’ in de zorg wilde doen, maar wat precies wist ik niet. Maar na een kennismakingsdag op de opleiding Verloskunde was ik verkocht. Nu werk ik met heel veel plezier als verloskundige en begeleid ik de stellen in onze praktijk van de prille zwangerschap tot het kraambed en daarna. Ik ben getrouwd, woon met mijn man in Nieuwerkerk a/d IJssel en in mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Wat ik zo bijzonder vind aan ons vak is de intieme gebeurtenis van zwangerschap, bevalling en kraambed waar ik keer op keer getuige van mag zijn. Ook houd ik van de veelzijdigheid van het werk. We weten nooit precies wat de dag ons gaat brengen.”

Marjolein Kraijenoord-Schilt

“Mijn werk als verloskundige is veelzijdig, iedere zwangere en iedere geboorte is uniek. Het mooiste aan mijn werk vind ik dat we door de kleinschaligheid van onze praktijk écht een band opbouwen met onze cliënten, zodat we de zorg passend kunnen maken aan de hand van de wensen en verwachtingen. Zelf ben ik getrouwd, moeder van een meisje en wij wonen in Waddinxveen.”