Zwanger worden

kinderwens
zwanger worden

Kinderwens?

Heb je een kinderwens? Dan begint een spannende tijd waarin er veel op je af komt. Wij begrijpen dat. Er is zóveel informatie te vinden over zwanger worden en zwanger zijn. Wij merken dat de mensen in onze praktijk het vooral fijn vinden om persoonlijk hun vragen en soms ook zorgen te bespreken

Wat je situatie ook is: wij zijn er voor je. Dat begint al voordat je zwanger bent. Bel of mail ons dan gerust. We plannen dan een consult waarin we de tijd nemen om je vragen te bespreken.

Tip: Kinderwens? Foliumzuur en vitamine D

Zodra je weet dat je graag zwanger wil worden, raden we je aan om te starten met het slikken van foliumzuur en vitamine D.  

Foliumzuur

Foliumzuur verkleint de kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap. Van nature zit foliumzuur (of vitamine B11) in bananen, sinaasappels, peulvruchten, gist, meld en groene bladgroente. Het is lastig om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid uit alleen voeding te halen, daarom adviseren we je een dagelijkse dosering van 0,4-0,5mg tot de tiende week van je zwangerschap. Foliumzuur koop je zonder recept bij drogist of apotheek.

Vitamine D

De Gezondheidsraad adviseert daarnaast om dagelijks uit voorzorg 10 microgram vitamine D extra in te nemen. Je lichaam maakt dit aan, maar tijdens je zwangerschap is het extra belangrijk voor jou én je baby. Naast het bijslikken van vitamine D, is het ook goed om tijdens de zwangerschap vette vis, margarine en ei te eten. Ook calcium – dat zit onder andere in yoghurt, melk en kaas – is belangrijk om dagelijks te nemen. Wij prikken altijd bij aan het begin van de zwangerschap bloed om het vitamine D gehalte vast te stellen om je persoonlijk advies te kunnen geven.

Scroll naar boven