Zwangerschapscursus

bevalling voorbereiding
Zwanger zijn

Puur Pijn en Partner

De bevalling is een grote gebeurtenis in jullie leven. Een dag die jullie nooit meer gaan vergeten. Wij stellen iedere zwangere de vraag hoe zij hier tegenaan kijken en hoe ze zich gaan voorbereiden. Veelal krijgen we het antwoord: ‘ik laat het over me heen komen, je weet toch nooit hoe het zal verlopen’. Wij weten echter dat een goede voorbereiding op de bevalling zorgt voor een betere bevalervaring, daarom vinden we het belangrijk om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden. Ook weten we, dat hoewel iedere bevalling anders is, iedere bevalling ook zekerheden en overeenkomsten kent, waar je je op voor kunt bereiden. Wij bieden een voorbereidende cursus aan: Puur Pijn en Partner, opgezet door verloskundig coach en klinisch verloskundige Eliane Coutinho.

De cursus Puur Pijn en Partner kenmerkt zich door het volgende:

Het is een coachende cursus, dit betekent dat de cursus zelf maar 3 uur duurt en jij en je partner daarna thuis verder aan de slag gaan met de voorbereiding

De cursus richt zich op de mentale voorbereiding. De fysieke voorbereiding doet je lichaam, je hoofd is de saboteur in dit proces. Wij leren je hoe je je mentaal goed voorbereid

De cursus gaat uit van jouw kracht. Alhoewel je misschien nog nooit bevallen bent, heb je wel dingen meegemaakt in je leven. Bij deze levensgebeurtenissen heb jij tools ontwikkeld om hier mee om te gaan. Wij leren je hoe je deze tools tijdens je bevalling in kunt zetten.

Wat behandelen we in de cursus:

We bespreken het proces van een bevalling: uit welke fasen bestaat deze, hoe herken je de fases en hoe ga je hier het beste mee om? Hoe kan je partner je het best ondersteunen in de verschillende fasen?

We bespreken jullie fysieke én mentale welzijn: Je fysieke welzijn krijgt meestal de aandacht in je zwangerschap, maar wat er in je hoofd gebeurt vinden wij én jouw baby veel belangrijker

We bespreken je mentale energie: waar geef je dit aan uit? Zijn je ‘inkomsten en uitgaven’ wel in balans? Heb je genoeg mentale energie voor de bevalling en het ouderschap?

We praten over pijn: Wat is pijn, hoe kijken we hier tegenaan?

We praten over jouw mindset en de mindset van je partner. Matchen jullie qua mindset of is hier werk aan de winkel? En welke uitdagingen gaan jullie tegenkomen tijdens de bevalling?

We geven jullie kant-en-klare tools om in te zetten tijdens de bevalling.

Praktisch:

De cursus wordt iedere vier tot zes weken op de praktijk in Moerkapelle gegeven. Doorgaans op een vrijdagavond of zaterdagmiddag. Zowel Christianne, Emma als Jorine is gecertificeerd om de bevalcursus te geven. Je kunt je opgeven door te bellen of te whatsappen naar ons nummer: 06-10463028, of aan te geven op het spreekuur dat je wilt deelnemen. Of door het contactformulier in te vullen. Je bent ook van harte welkom als je geen cliënt bent in onze praktijk.

Cursusdata en tijden:

Vrijdag 21 juni van 18:30 tot 21:30

Zaterdag 20 juli van 14:00 - 17:00

Vrijdag 23 augustus van 18:30 tot 21:30

Adres
Akkerweg 1, 2751CH Moerkapelle
Praktijk Fysioversa

Kosten:
€150,-
Indien je aanvullend verzekerd bent, wordt de cursus vaak (deels) vergoed.

Wat kun je verwachten in de cursus:

Een drie uur durende, interactieve cursus met 2-6 koppels, gegeven door een of meerdere verloskundigen.

Koffie, thee en wat lekkers

Een goodiebag met praktische tools om je goed voor te bereiden op de bevalling. De goodiebag bevat ook een format voor een bevalplan met onderwerpen waar jouw geboorte team echt iets mee kan.

Scroll naar boven